Om å skulle bli mamma for andre gang

Det kom plutselig over meg i natt. Sånn rundt klokken 04:00. Regnet tappet lett mot ruten. Mørket gjorde tankene mer dramatiske enn de kanskje egentlig er. Det har som regel den effekten.

Jeg så for meg den vesle gutten min i rommet ved siden av, sovende, drømmende. Og for første gang tenkte jeg ordentlig gjennom hvordan den neste måneden vil bli for han. Vil han forstå alt dette som skal skje? Hva vil han tenke når jeg plutselig er borte, på kvinneklinikken, og hvordan vil han reagere når han kommer på besøk der for første gang?  Vil han gråte når han må gå hjem igjen? Hvem vil gråte mest, meg eller han? Hvordan vil han synes det er at mamma har fått en ny baby? At han må i barnehagen, mens babyen får være med mamma over alt. Hadde aldri tenkt at tankene om alt dette skulle bli så vanskelige, men klokken 04:00 i natt, 13 dager før termin, lå jeg altså der.

Første gang jeg skulle bli mamma, handlet denne tiden mer om tanker om fødselen og det faktum at jeg ikke hadde peiling på verken babyer, barseltid eller amming. Nå tenker jeg mer på han som allerede er her enn hun som kommer. Hvordan vi skal tilrettelegge slik at ting blir mest mulig ok for han i alt dette nye. Han er enda så liten, bare 2 år, og tankene mine er helt og holdent fokusert på han og hvordan han skal få det greit med alt dette.

Men nok en gang er det alt dette ukjente som vekker meg i natten, akkurat slik som første gangen jeg skulle bli mamma. Denne gangen handler det om hvordan det blir å være 4, ikke 3. Et like ukjent territorium.

Jeg føler jeg nok en gang stor ovenfor ukjent hav. Jeg aner ikke hva som skjuler seg under bølgene.

img_2215

2 Comments på Om å skulle bli mamma for andre gang

 1. Siren
  Wednesday, 2. November 2016 22:30

  En venninne sa til meg, da jeg var hoygravid med nr. 2:
  – det vil mest sannsynlig ikke ta saa veldig lang tid foer den eldste gutten din glemmer at det var en tid uten lillebror/ lillesoster.
  Jeg er en emosjonel type selv. Jeg synes det var toeft aa faa besoek av far og storebror paa barsel.
  Men venninnen hadde rett : )
  Det blir spennende aa hoere om dine opplevelser Sandra. Lykke til <3

  Reply
  • Sandra
   Friday, 4. November 2016 12:21

   Det er fint å høre, Siren. Jeg satser på det blir en fin opplevelse å få et søsken her i huset 🙂
   God klem til deg <3

   Reply

Leave a comment

Your email adress will not be published.

Comment *