Om tid

“Jeg kjeder meg sånn, kan ikke tiden gå fortere”, sier niesen min på 10 år til seg selv, i rommet ved siden av der jeg sitter.

Jeg husker hvordan det er å være 10 år.

Jeg husker hvordan dagene går uendelig sakte, og livet er som en uendelig lang vei foran en. En vei en tviler på at noen gang slutter. Tankene går iallefall aldri dit, til slutten, når man er 10 år.

Jeg husker følelsen av å ha uendelig muligheter foran seg, og å være sikker på at bare jeg blir voksen, så blir alt fantastisk.

Hvordan det er å kjenne kriblingen i magen bare ved tanken på fremtiden; på livet etter barneskolen, videregående, studentlivet, musikk, reiser, å finne den rette, få barn, bare livet, og alt det som livet skal bringe.

Jeg husker den tiden, når det ikke fantes noe slutt, eller begynnelse for den saks skyld, når dagene bare skyllte inn som rolige bølger, og så ut igjen om kvelden, med en følelse av at slik skal det være til evig tid.

Nå er dagene mest som som korte glimt jeg prøver å huke tak i, prøver å føle noe i, prøver å tenke over, men ofte er de over før jeg får kjent eller tenkt så mye.

“Jeg orker ikke at tiden går så fort” hvisker jeg til meg selv i rommet ved siden av den 10-år gamle niesen min.

Jeg er fremdeles ung, men jeg vet om slutten nå.

IMG_7300

 

 

3 Comments på Om tid

 1. Siren
  Sunday, 15. May 2016 23:03

  Sandra, I gaar, en Sondags morgen, hadde jeg 3 timer for meg selv. Mannen paa studie utflukt og svigers med barna paa dukketeater og barne festival. Forst kikket jeg over klesvasken, deretter paa kjokken benken, deretter glimtet jeg mot sykkelen utenfor vinduet. Men.. bestemte meg for aa soeke opp en 30 minutters toye video paa youtube. Det som kom opp var “30 Days of Yoga with Adriene”.. Adriene viste seg aa vere god – hun vet hva som skal til. Hun har naemlig laget en video som kun varer I 4 min. Dette er introduksjonen til Adriene sitt 30 dagers yoga program. I denne videoen sier hun veldig overbevisende at vi ikke trenger aa starte programmet ‘I DAG’. Vi har nemlig ‘GOD TID’. En slags lettelse egentlig, naar man i utgangspunktet ikke hadde tenkt aa gjore noe fullt saa fysisk. Etterhvert, i lopet av de neste 4 minuttene ble jeg likevel huket inn av Adriene, da klarte jeg faktisk aa glemme klesvasken og kjokken benken. Slik at etter 4 minuter med godsnakking paa skjermen, bestemte jeg meg for aa starte video nummer 2, som jo er Adriene sitt yoga program, DAY 1. Adriene er ikke bare god – Adriene er fantastisk. Flere ganger I lopet av videoen ba hun meg (ja, hun snakket faktisk til meg, jeg klarte nemlig aa lytte : ), hun ba meg om aa tenke etter hvorvidt mine tanker passerte det som skjedde I nuet. Da jeg stod der I downward dog, med rumpa I veret og trakk inn luften fra terrassen utenfor, spurte Adriene om jeg naa egentlig hadde lyst til aa heller stikke ned paa kjokkenet og ta oppvasken. I downward dog saa hadde jeg overhodet ikke lyst til det. I plank pose, da vurderte jeg klesvasken… men, Adriene kjeftet litt, slik at jeg holdt det gaaende. Og, til slutt I child pose, da holdt jeg meg faktisk helt rolig og bare tok inn folelsen av aa bare vaere (i child pose).

  Kanskje vi blir skikkelig gamle foer vi lerer aa leve fullstendig i nuet, og faktisk sette pris paa det. Jeg vet ikke, men du oyeblikkene da en klarer det, de er fantastiske! Som du sier Sandra, aa prove aa kjenne paa folelsen, lukte, se, smile, nyte, graate. Hvert oyeblikk, fordi tiden gaar altfor fort!

  Glad i deg.xx
  Siren

  Reply
  • admin
   Thursday, 19. May 2016 12:06

   Jeg tror jeg må prøve denne yoga videoen du snakker om! 🙂
   Det er utrolig viktig å gjøre andre ting med “fritiden” sin enn husarbeid iallefall!
   Bra for deg, Siren!
   God klem til deg xx

   Reply

Leave a comment

Your email adress will not be published.

Comment *