Til Australia

Om 4 uker reiser vi på ferie til Australia.

Om nøyaktig en måned kommer vi til å fly innover landskapet i soloppgang, og lande på Tullamarine flyplassen i Melbourne.

Odin skal for første gang sette sin fot på Australsk jord. Landet er hans, like mye som Norge er, han hører til der, like mye som han hører til her. På mange måter begynte livet hans der. Han bodde allerede i magen når vi flyttet til Norge.

Jeg skal vandre i byen som en gang var min. Byen som ligger rett ved hjertet mitt; den er så nær, så innmari nær og jeg kjenner den så godt. En gang i tiden var den mitt hjem, og jeg pustet inn alt som eksisterte rundt meg; tankene, ordene, energien, ideene. Jeg har vandret hver eneste gate, sett hvert eneste smug, løpt gjennom hver eneste bydel, kjent på friheten, og sugd til meg hver eneste bit av kreativitet. Jeg har observert, jeg har protestert, jeg har smilt til fremmede på trikken og ledd høyt, høyt, jeg har opplevd de mest fantastiske øyeblikk, kjent hjertet banke fort av spenning, jeg har lært harde lekser, blitt selvstendig, jeg har grått og tørket tårene mine alene i mørket.

I mange år var byen alt jeg ville kjenne. Jeg ville ikke forlate den, ville bare bli i den, fortsette berg og dal banen, rundt og rundt, og rundt, oppturer og nedturer, vind i håret, rolig før en rask, hard sving nesten tok pusten fra meg, så rolig igjen. Alltid noe nytt. Aldri det samme om igjen. Alltid nye dager, aldri like netter.

Melbourne. Bare navnet får en varme til å bre seg over meg. Byen med en million minner, byen jeg kjenner like godt som jeg kjenner meg selv. Byen som alltid sa velkommen, som tok meg inn, som viste meg hvordan livet virkelig er, som lot meg bli voksen, mens den nynnet sin helt unike melodi, og førte meg til den største kjærligheten.

Matt skal tilbake dit han vokste opp; i byen som alltid har vært hans. Han kommer til å peke på skolene han en gang gikk på, slik han alltid gjør. Han kommer til å møte venner og andre kjente; folk som har betydd mye for han. Han kommer til å få den følelsen en bare får når en er hjemme; nært og kjent, trygt og forutsigbart. Han kommer til å myse mot solen og vite at alt dette, det er og vil alltid være hans.

Familie. Som for første gang skal møte Odin. Et barnebarn, en nevø, en fetter. De skal bli kjent, bli komfortable. Hender skal leies, fang skal sittes på. Minner skal skapes, bilder skal forevige øyeblikkene.

Vi er klare. Klare for Australia.

Sandra-Matt-37

 

2 Comments på Til Australia

 1. Siren
  Monday, 23. November 2015 04:40

  Naa, til AUSTRALIA.

  Kjenner meg igjen mye av det som du saa fint beskriver med teksten din. Jeg blir varm paa insiden : ) (godt avkjolt paa utsiden her jeg sniker meg til aa lese bloggen din paa job, under air-conditioning.

  Reply
  • admin
   Monday, 23. November 2015 18:46

   Hei Siren, takk for gode ord. Det er mye motivasjon i det 🙂 Takk og for telefonen helt ute av det blå i dag tidlig – det varmet iallefall meg på en kald november-mandag! xo

   Reply

Leave a comment

Your email adress will not be published.

Comment *