Skepsisen må få et hjem

Det må våre lov å stille spørsmål – både de som taler for og de som taler i mot.

Det må være ok å stille seg spørrende til hvilken verden vi nå lever i, og hvordan vi ønsker at landet vårt skal se ut i fremtiden.

Det må være rom for å stille seg kritisk til at så mange mennesker kommer til Europa i disse dager, uten at man blir stemplet som rasist. Rasisme har nemlig ingenting med saken å gjøre.

Det må være lov å ønske at landet vårt forblir det gode, trygge landet vi alle kjenner, selv i fremtiden, når barna våre er voksne og vi er gamle.

Det må være ok å uttrykke at man ikke er enig med enhver kultur som finnes der ute, og kanskje ikke synes at de passer inn i vårt demokratiske, åpne og likestilte samfunn. At vi forventer at de tilpasser seg vår måte å leve på, og ikke omvendt.

Det må våre lov å stille seg spørrende til grensekontroll, og pengebruk, og ikke være så innmari redde for å virke «kjipe» eller «urettferdige» at vi til slutt ikke klarer å håndtere situasjonen som har oppstått.

Det er ingen som vil at flyktninger skal stå ute i kulden, at de ikke skal hjelpes. Klart de skal hjelpes. Men det finnes mange måter å gjøre dette på.

Vi må finne ut hvilken vei som passer best for Norge.

hardanger

1 Comment på Skepsisen må få et hjem

  1. Siren
    Monday, 23. November 2015 04:35

    Like.

    (…mitt hode er fylt til randen av tanker om det du beskriver her. Jeg forestiller meg et slags fugleperspektiv av situasjonen der hjemme. Spesielt basert paa det som blir skrevet I avisa nordhordland…)

    Reply

Leave a comment

Your email adress will not be published.

Comment *