Av og til

Av og til ønsker jeg at jeg stepper ut av huset mitt en tidlig, sol-full morgen. At døren låses automatisk bak meg mens jeg åpner porten og kommer ut på veien. At jeg tripper nedover gaten og kjenner at varmen fra solen allerede er sterk i ryggen. Jeg krysser veien, i skjørt og topp, mens en tynn cardigan ligger og hviler vesken. Jeg stikker ned en sidegate, den som er litt raskere, og trekker pusten dypt mens jeg smiler litt. Tenker at disse øyeblikkene, de må jeg huske den dagen jeg er tilbake i Norge og vinteren står på som verst. For selv om jeg er trøtt, og jeg skal på jobb, og det bare er en vanlig tirsdag i dag, så nærmest dirrer luften av spenning. Det er alle tingene inni mellom som gjør det, alle de små magiske øyeblikkene som følger en dag. Jeg er utendørs, det er sommer, og trærne er grønne, og jeg tenker at det huset der borte, det hadde det vært fint å bodd i. Kanskje en dag?

Jeg nærmer meg togstasjonen, stopper for en kaffe på hjørnet like ved. Jeg blir smilt til, snakket med, jeg venter mens jeg blar i dagens avis, sniffer inn lukten av ny brent kaffe og bacon, får med meg kaffen ut døren og traver opp på perrongen mens toget ruller inn på plattformen. Jeg smetter inn døren, er heldig og finner en sitteplass innimellom alle de andre som er på vei til jobb denne morgenen. Ørepropper i ørene, musikken på, smugtitting på de andre passasjerene mens soundtracket til livet mitt ruller avgårde.

Det er bare en ny dag. En ny dag i et fantastisk liv.

IMG_1242

4 Comments på Av og til

 1. susanne
  Wednesday, 25. November 2015 20:36

  Ah. Jeg bare drikker og slurper i meg alt du skriver jeg. Det er som deilig honning :)! Husker du hvordan vi snakket om at når vi var yngre hjemme på Hadeland og i Bergen, så gjorde det vondt å se på musikkvideoer på MTV, fordi man ville være der, så det gjorde nesten vondt. Samme som det nå av og til kan gjøre vondt å tenke på den spenningen som dirret i luften, selv om det bare var en vanlig dag. For meg, dreier det seg om å kjøre med åpne vinduer og musikk nedover gc highway på vei til Coolangatta eller noe sånt. xx

  Reply
  • admin
   Thursday, 26. November 2015 20:24

   Takk Susanne, og jeg vet at du vet akkurat hva jeg mener! I dag er jeg bare så glad for alle disse minnene jeg har, de lever så sterkt i meg, og jeg er bare så glad for alt som har skjedd! Så glad for alle de årene med ekstrem frihet! <3

   Reply
 2. Malin Christin
  Friday, 22. January 2016 21:02

  Du skriver så veldig fint. Skrivemåten din skaper så fine mentale bilder og gode følelser. Er det noe du gjør/ønsker å gjøre profesjonellt?

  Reply
  • admin
   Thursday, 28. January 2016 12:44

   Tusen takk for fine ord! <3 Ja, det er drømmen min 🙂

   Reply

Leave a comment

Your email adress will not be published.

Comment *